Muste ei ehtinyt kuivua

Hallituksen eropyynnössä ei ehtinyt mustekkaan vielä kuivua, kun Keskusta Kokoomus ja Siniset alkoivat tappelemaan haaskasta. Soten raato on käsissä, ja nyt pitää löytää syyllinen, kuka sen aiheutti.

 

"Ottaisi kantaa, ei kannatus
voi ainakaan kahta
prosenttiyksikköä laskea"

 

 

Keskustasta kerrotaan, että julkinen terveydenhuolto on heille tärkeää. Kuitenkin ilmeisesti maakuntamallin vuoksi olisi voinut julkisen terveydenhuollon kuitenkin yksityistää. Olihan tämä sovittu jo Keskusta ja Kokoomuksen kanssa hallitusohjelmassa. Yksityistäminen vaihtokauppana maakuntamallista.

Perussuomalaiset huutaa, että hallitus olisi pitänyt kaataa jo aiemmin. Perussuomalaisten ryhmästä löytyi ainakin vielä 17.10.2018 tukijoita hallituksen linjaan. Silloin Sipilä mittautti kannatustaan koskien irtisanomislakeja.

Kokoomus veti villatakkien kaulukset pystyyn hallituksen kaaduttua. Mitäpä sitä sotkeentumaan tähän. Pakko kait oli kommentoida kun omat sidosryhmät meinasivat lähteä laukalle heti soten kaaduttua. Isot terveysjätit vaativat jo yksityistämisen vapauttamista. Tiedättehän sen tunteen, kun miettii, että "olikohan vielä liian aikaista". Tämän huomasi Kokoomusjohtajatkin. "Hold your horses".

Kaikkein naurettavin kommentti oli Sinisten Timo Soinilta (sin.). "Eikö yksikään osannut tätä ennakoida" Mielnkiintoista, jos Timo Soini itse osasi tämän ennakoida, niin miksi hän ei hiiskunut siitä mitään, kuteen tapaansa kuuluu. Soini kertoo oman näkemyksensä, kuinka pihalla kukakin oli. Hän ei edes ota kantaa siihen, että hallitus kaatui. Ottaisi kantaa, ei kannatus voi ainakaan kahta prosenttiyksikköä laskea.

Sote kaatui perustuslakiin. Kyllä. Ei opposition vastusteluun, ei ajan loppumiseen. Suomen perustuslakiin.

Syyllisiä kyllä halutaan etsiä. Ja huvittavaa tässä on nyt se, että Antti Rinteeltä perätään nyt valmista mallia soteen. Hallitus hieroi 4 vuotta sotea, eikä saanut valmiiksi. Sdp:n pitäisi nyt esittää valmis malli samana viikonloppuna kun keisari luopui vallastaan. Ymmärrän että sdp näyttää mielipidemittausten valossa seuraavalta pääministeripuolueelta, ja hallituksen kasaajalta.

Ennen vaaleja tulee tietenkin muodostaa oma kansa soten läpiviemisestä. Sdp:n kanta onkin kirjatu vaaliohjelmaamme, heti siihen "polttomoottoriautojen kieltämisen" jälkeen. Kuten puheenjohtaja Rinne onkin todennut, sdp:n linja on että soteuudistusta valmistellaan parlamentaarisesti. Ei runnota hallituksen enemmistöllä läpi.

Somalainen politiikka tarvitsee enemmän juuri tälläista puoluerajoja ylittävää yhteistyötä. Jokaisella on tottakait oma näkemyksensä, mutta ei muiden näkemysten kuuntelu pahaa tee. Sama asia työllisyyspolitiikassa. Silloin kun lähdetään sanelulinjalle, eikä kuunnella muita osapuolia, voi olla varma että lainsäädäntö ei ole kestävää. Hallituksia tulee, hallituksia menee, mutta Ay-liike pysyy.

 

Vaalit lähestyy, ja Sipilä avasi vaalipelin perjantaina.

Irtiottoja tulee varmasti hallituspuolueiden jäsenistä. Ryhmäkuri on kaikonnut, ja vaalikiima kasvaa. Lupauksia tulee, ja kannattaakin kriittisesti niihin suhtautua. Samalla porukalla on ollut 4 vuotta valta päättää opiskelijoiden, lapsiperheiden, eläkeläisten ja työntekijöiden asioista. Ei mennyt niinkuin strömssössä.

 

Kommentoi ensimmäisenä

Please check your e-mail for a link to activate your account.