Luksusta?

 

Työttömyysturva ja sosiaaliturva ovat yhteiskunnan luksustoimintoja - Näin kirjoittaa Halla-Aho.

Oikeistolainen linja tässä(kin) asiassa. On hyvä pohtia tarkemmin yhteiskunnan tilaa ja sosiaaliturvaa. Suomen hyvinvointivaltio pohjautuu siihen, että meillä on korkea koulutusaste, meillä on hyvä terveydenhuolto, ja meillä huolehditaan siitä että kukaan ei putoa turvaverkon läpi.

 

 

 

 

Jussin mielestä meidän sosiaaliturva on luksustoiminto. Onko todellakin luksusta, että esimerkiksi 30 vuoden työuran jälkeen menetät työsi, ja saat siitä päivärahaa 32,40€ päivä. Päiväraha maksetaan 5 päivältä viikossa, joten kuukaudessa päiväraha tekee 648€. Tästä tietenkin pois verot. 648€! Haluankin tietää, miten tämä summa on luksusta? Jos et pääse kolmeen kuukauteen töihin, leikataan päivärahaa vielä 4,65%.

 

Vuonna 2015 valittu hallitus on ajanut tiukkaa linjaa työelämän, työttömien ja opiskelijoiden kustannuksella. Syntymänimeltään Pers-Ke-Ko-hallitus on leikannut kansalta ja antanut rikkaille.

"Koulutukseen on panostettava" Tätä mantraa hoetaan nyt vaalikentillä, ja luotetaan että vaalikarjan muisti on lyhyt. On uskomatonta, kuinka kaikki Sipilän hallituspuolueiden jäsenet haluavat nyt unohtaa menneet, ja keskittyä näihin vaaleihin. 690 000 000€ on leikattu ammatillisesta koulutuksesta. #Koulutuslupaus

 

Entäpä Työperäinen maahanmuutto, ja saatavuusharkinnan poistaminen?

Sipilä lausui myös kesäkuussa 2018 seuraavaa: "Olemme valmiita keventämään työperäisen maahanmuuton tarveharkintaa." Tähän yhdistettynä Sipilän ja Kokoomuksen ajojahti Ay-liikettä kohtaan, johtaisi että Suomeen luotaisiin kahdet työmarkkinat. Hyvätuloiset, ja prekaarit työmarkkinat, jossa ihmiset olisivat vailla turvaa, toimeentuloa ja tulevaisuudennäkymää.

 

Työperäisen maahanmuuton saatavuusharkinta tarkoittaa, että ns. duunaritöihin käytetään harkintaa, tarvitsemmeko ulkomaista työvoimaa vai emme. Asiantuntijatehtäviä esimerkiksi saatavuusharkinta ei koske. Eikä myöskään lyhyitä jaksoja mm. maatalous ja matkailualoilla.

Uhkana on, jos saatavuusharkinta poistettaisiin, että Eu:n ja ETA-maiden ulkopuolelta tulisi halpaa työvoimaa tekemään suomalaisten työt. Tähän jos yhdistetään työehtosopimusten yleissitovuuden poisto tai paikallinen "sopiminen" niin halpatyömarkkinat ovat taatut. Kuinka käykään niille tuhansille rehellisille työnantajille, jotka haluaisivat maksaa kunnollista palkkaa omille pitkäaikaisille työntekijöilleen.

 

Saatavuusharkinnan poisto ei ole myöskään "maahanmuutto" keskustelu, kuten Halla-Aho haluaa asian ilmaista. Kyse on yksinkertaisesti Suomen työmarkkinoiden oikeudenmukaisuudesta. Otetaan näiltä työperäisiltä maahanmuuttajilta ne Jussin kammoksumat "luksustuet" pois, niin siinäpähän tekevät töitä. Ja tekeehän ne, nälkä tulee muuten.

Kommentoi ensimmäisenä

Please check your e-mail for a link to activate your account.