Suomessa raportoitiin kova pamaus tiistina 12.9.2018.

Pamauksen syyksi varmistui Suomen hallituksen ajo päin seinää.

Tätä seinää kutsutaan ammattiyhdistysliikkeeksi. Liikkeen perimmäinen tarkoitus on suojata ihan tavallisia palkansaajia mielivallalta. Ammattiyhdistysliikettä on alettu rakentamaan jo vuosikymmeniä sitten. Ammattiyhdistysliike on rakennettu juuri niistä ihmisistä, ketä se on myös rakennettu suojaamaan.

Voisiko tätä mielivallan pysäyttävää muuria, ammattiyhdistysliikettä, verrata pingviiniyhdyskuntaan? Lauman keskellä, suojassa pahimmalta myrskyltä ja pakkaselta on lauman heikoimmat yksilöt. Muu yhdyskunta, vahvimmat ulkoreunalla, seisovat ja ottavat vastaan lumen ja rännän. Myrsky pieksää ja pakkanen puree. Kuitenkin, juuri yhteistyön ansiosta koko yhdyskunta pärjää. Vahvemmat tukee heikompaa. Nyt on aika tukea koko joukolla toisiamme.

 

 

Kurjistaminen saa riittää

Suomen hallitus on ajanut palkansaajat siihen tilanteeseen, että on ryhdyttävä toimiin. Teollisuusliitto sekä Ammattiliitto Pro julistivat tänään toimialojaan koskevan ylityökiellon. Ylityökielto on ensimmäinen selkeä viesti hallitukselle että nyt riittää.

Emme hyväksy sitä, että Suomen hallitus ei pidä kiinni sopimuksistaan kerta toisensa jälkeen.
Emme hyväksy sitä, että ihmiset asetetaan lainsäädännöllä mielivallan alle.
Emme hyväksy työntekijöiden vaientamista, pelolla johtamista sekä erittäin rajua epävarmuuden lisääntymistä työelämässä.

Yksikin väärä sana, tai oikeammin ei edes sitä vaadittaisi, voisi johtaa työsuhteen päättämiseen. Kohteeksi voisi joutua kuka tahansa, ja vaara syrjiville perusteille kasvaisi.


Me palkansaajat emme vaadi kohtuuttomia. Vaadimme ainoastaan, että hallitus pitää kiinni sopimuksista joita se on tehnyt. Silloin kun Suomen hallitus ei välitä palkansaajan asemasta, on ammattiyhdistysliikkeen otettava roolinsa ja tehtävä stoppi kurjistamiselle.

Kommentoi ensimmäisenä

Please check your e-mail for a link to activate your account.