Mikä se kunta oikein on?

On hyvä pysähtyä välillä miettimään mikä se kunta oikein on? Ehkä tätä olisi helpompi avata sitä kautta, mitä tarkoittaisi, jos kuntia ei olisi.

No, ensinnäkin verojahan ei menisi kuin pieni osa. Valtionverotukseen menee esimerkiksi 40 000€/vuosi tienaavalla karkeasti 600€, kun kuntaveroa menee noin 6000€.

Selvää säästöä siis.Mutta. Lähtien omasta syntymästäni. Kunta on maksanut neuvolakäynnit ja muun terveydenhuoltopalvelut koko ikäni ajan. Hampaanikin on hoidatettu kunnallisessa hammashuollossa. Päivähoitoonkin olen päässyt, esikouluun ja peruskouluun, aina lukioon asti on kuntani tukenut koulutustani. Jotta elämä ei olisi pelkkää suorittamista, on kuntani tarjonnut minulle harrastusmahdollisuudet, liikuntapaikat ja frisbeegolf-radat. Rakentanut liikuntahallit ja auttanut ampumaratojen rakentamisessa.

Arkipäiväiset asiatkin kuten juokseva vesi, toimiva viemäri teiden auraus ja lanaus. Nämä kaikki kuntamme palveluna tarjoaa, ensin verkoston rakennettuaan. Vähänpä on oikeastaan asioita elämässä, missä kunta ei jollain tapaa olisi mukana. Voin nostaa käteni pystyyn, että minä en näitä palveluita olisi itselleni pystynyt järjestämään ilman kuntaa. Olisitko sinä?

Tätä kirjoitusta kirjoittaessa entinen työkaverinikin soitti, vähä kuin vahingossa. Kävimme kuitenkin hyvän keskustelun siitä, mitä kuntapolitiikka on. Tulimme loppujen lopuksi siihen tulokseen, että jos joskus saa olla itsekäs, niin se tilanne on kuntavaalien äänestyskopissa. Me ehdokkaat haluamme edustaa sinua kunnallisessa päätöksenteossa, näissä arkisissa asioissa.

Toivon, että olen luottamuksesi arvoinen, ja pääsen pitämään huolta Kempeleen kunnasta.


Asko Alasalmi, Aluetoimitsija, Kempele Numero 4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *