Huomioita Kempeleen kuntapolitiikasta

Harrastukset eivät saa olla vain harvojen herkkua. Jokaisella kuntalaisella tulee olla mahdollisuus harrastaa. Tarjoamalla ulkoilupaikkoja, kohtuuhintaisia urheiluvuoroja, kansalaisopiston toimintaa, voimme turvata Kempeleen tulevaisuuden.

Olen myös sielultani ammattiyhdistysaktiivi, ja aktiiviudesta on tullut minulle työ. En tule hyväksymään kunnan työehtoshoppailua, missä kunta hakee säästöjä siivoojien, ateriapalveluiden tai kiinteistönhoitajien tilipussista. Olen ollut mukana Siikalatvalla kuntapolitiikassa, jossa ulkoistuksella haettiin säästöjä. Parin vuoden päästä jouduimme toteamaan, että säästöt eivät toteutuneet lähellekään siinä mittakaavassa mitä ulkoistuksilta odotettiin.

Kasvu vaatii investointeja ja rahaa. Kempele on voimakkaasti kasvava kunta, ja meidän on panostettava palveluiden ja kiinteistöjen parantamiseen. Kaikilla lapsilla tulee olla mahdollisuus käydä turvallista ja terveellistä koulua. Vaikka joudumme ottamaan nyt velkarahaa investointeihin, meillä ei ole varaa olla hyödyntämättä kasvua. Houkutteleva Kempele vaatii kunnon tilat elämiseen.

Kunta on kuntalaisia varten. Siksi puolustan hyviä palveluita meille jokaiselle. Ei voi olla niin, että esimerkiksi mielenterveyspalveluihin joutuu jonottamaan kohtuuttoman kauan. Silloin kun hätä on suurin, kunnan pitää pitää huolta meistä.

Palvelut maksaa luonnollisestikin, ja olenkin huolissani Kempeleen kunnan taloudesta. Nyt on luotettu kasvun tuomaan rahaan, ja valtio-osuuksiin. Koronan yhteydessä maksettu valtionapu lämmitti hetken, mutta joudumme nyt aidosti tarkastelemaan kunnan taloutta pitkäjänteisesti. Isot investoinnin rasittavat taloutta vielä vuosikymmeniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *