Kuinka suosta noustaan 2/2015

Saadaksemme Suomen taas jaloilleen, meidän tulee hyödyntää vahvuuksiamme pohjoisessa, luonnonvaroja ja korkeaa teknologiaa. Nykyisillä tekniikoilla voimme tuottaa puusta biodieseliä, ja muita nestemäisiä polttoaineita. Puusta voidaan tehdä myös muita hyödykkeitä, kuten tekstiilejä.

Biotaloudessa on se hyvä puoli, että se luo työpaikkoja myös maakuntiin. Valtion on tuettava uusia hankkeita rahoituksen hankinnassa, sekä tarjoamalla koulutettua työvoimaa.
Nykyisin 70 % energiasta tuodaan ulkomailta, ja siitä 70 % Venäjältä. Tähän on tultava muutos. Kivihiili, raakaöljy sekä maakaasu tuodaan lähes pelkästään Venäjältä. Näiden tuotteiden korvaamista kotimaisella raaka-aineella tulee tehostaa.

Turpeen käyttöä voimme lisätä entisestään järkevöittämällä turpeen käytön verotusta. Turpeen nostossa vaatimukset ovat tiukentuneet, ja päästöt vesistöihin ovat laskeneet.
Tarvitsemme kotimaan talouden tukemiseksi palkka- ja veroratkaisut, joilla turvaamme kuluttajien ostovoiman.

Verotusta pienituloisilla tulee keventää, jotta ostovoima säilyy. Pienituloisilla kaikki raha menee suoraan kiertoon, eikä kerry sukanvarteen. Näin lisäämällä pienituloisten ostovoimaa, saamme
kotimaan kulutuksen kasvamaan. Vientiä on tuettava, että saamme rahan virtaamaan takaisin Suomeen. Viennin edellytyksenä on kilpailukyky verrattuna muihin maihin.

Suomen kilpailuvalttina tulee olla jatkossa laatu, niin koulutuksessa, palveluissa kuin tuotteissa. Meidän tulee hyödyntää omaa osaamistamme mm. puhtaan veden, ilman sekä energian tuotannossa. Aasian kasvavat ja kehittyvät markkinat tarjoavat meille loistavan mahdollisuuden
kasvuun. Emme voi kuitenkaan kilpailla massatuotantoa ja bulkkituotteita vastaan, vaan meidän on valloitettava markkinat innovaatioilla ja korkealla laadulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *